De eerste charter gasten op de Vrijbuiter!!

De eerste charter gasten op de Vrijbuiter!!
Wietse de Vries en Tjeerd Heidbuurt na een lange reis aangekomen in Grenada en rustend op de Vrijbuiter in de haven voor het begin van hun zeilcruise

Tuesday, January 17, 2012

28 nov: Weersvoorspellingen komen altijd anders uit!Klaar s'ochtends vroeg om te vertrekken naar Georgetown, de Vrijbuiter was in uitstekende condities en volgens het zeilplan moesten we de hele dag zeilen om op tijd in Georgetown aan te komen

Om 5.00 am was Ketelbink uit de veren om voor de Kaptein Harry de weersvoorspellingen voor te bereiden via onze korte golf radio en het Sirius sateliet weer programma: het weer zag er goed uit zo vroeg in de morgen!

Volgens de verwachtingen zouden we 6 a 8 knopen wind krijgen en laat in de dag zou het wat frisser worden vanwege het opkomende koufrontHarry, ook heel vroeg uit de veren hier het weerprogramma van Sirius aan het nagaan en nog een laatste controle voor de programmering van de zeiltrip vandaag.
Volgens het zeilplan varen we eerst via een nauwe vaargeul , dicht langs de kust om zo tussen twee eilandjes door de oceaan op te komen

Hier kan je duidelijk zien hoe die doorgaan eruit ziet: tussen twee eilandjes door naar de oceaan


 Wat rustig weer en water??????

Nadat we door de " cut " van Galliot Cay ware gepasseerd kwamen we op de Sounds van de Exumas wat de echte oceaan inhoudt: diepe en donkerblauwe oceaan met lange grote golven!

Het werd grijs  en begon te regenen, de wind trok aan tot soms wel 22 knopen en dan maar niet over de golven van de oceaan te praten

Uiteindelijk zeolden we alleen met de fok en een getrimd grootzeil en de bazaan!

Kijk een naar die Ketelbink!!!!! Helemaal door en door nat of door de regen of door de enorme hoeveelheid buiswater wat bij wat grote golven over de neus van de Vrijbuiter naar ons toe waaide!

Met veiligheidstuig vast aan de Vrijbuiter dacht de Ketelbink: Man Man waar ben  ik aan begonnen vandaag en ik wilde net nog een lekker ontbijtje  en koffie voor de kaptein maken.

Deze ochtend werd het alleen maar crackers tot het weer wat rustiger werd!                                       

Na de hoosbui en strakke wind was het toch wel genieten van het prachtige gezicht! We voeren langs de kustlijn op een mijl of 4 afstand. Pas vlak voor Georgetown werd het weer beter en kwam de zon door en werden ook de golven wat minder hevig


 Ja, jullie kunnen wel zien dat we goed zijn aangekomen. Na een harde en lange dag in de regen, wind en hoge zee kwamen we net voor vier uur in de baai van Georgtown aan. Het laatste stuk moesten we wat op de motor daar de wind ging draaien en we niet na zonsondergaan wilden aankomen.

In de beschudde baai waren nog ongeveer 5 zeilschepen aangemeerd. Bij hen in de buurt zijn we ook voor anker gegaan!!


Harry wederom na uitstekende kaptein en stuurmans werk, uitrustend met een lekker rummetje te destressen op het voordek in vroege avond. De ketelbink probeerde een gezamelijke foto te maken wat niet erg lukte! Ik denk toch dat de rum een vertragend effect had!! Wel gezellig en lekker!
" Dat wil ik ook!!! " zou Karen zeggen.
Na een lekker maaltje van bonen en vlees hebben we nog genoten van de ondergaande zon samen met een uitstekende oorlam! We waren toch wel kapot en doken vroeg de kooi in!!

No comments:

Post a Comment