De eerste charter gasten op de Vrijbuiter!!

De eerste charter gasten op de Vrijbuiter!!
Wietse de Vries en Tjeerd Heidbuurt na een lange reis aangekomen in Grenada en rustend op de Vrijbuiter in de haven voor het begin van hun zeilcruise

Sunday, January 15, 2012

27 nov: We gaan weer opweg naar Galliot Cay


Vroeg om 6.15am zijn we opgestaan om de Vrijbuiter vaarklaar te maken. Na alles opgeruimd te hebben van het bezoek van Jo enTorsten gisteravond konden we vertrekken!

Harry wilde om 8.00am bij de jachthaven van Staniel Cay zijn om het laatste water en diesel te tanekn


Rond 9.00am waren we klaar en na de laatste inkopen gedaan te hebben en nog een laatste berichtje via internet naar de familie thuis konden we onderweg!

Was uitstekend en kaptein harry had een goed trip uitgezocht zodat we op tijd in Galliot Cay konden aankomen.
 Vanuit Staniel Cay was het nog een mijl of 4 door ondiep water voor dat we bij het eerste waypoint aankwamen waar de onder de zeilen gingen.

Een goede wind  tussen de 12 en 15knopen  hadden alleen de bazaan en genua uit. Ongeveer 2 mijlen voor Galliot Cay hebben we de zeilen ingenomen en zijn we op de motor de baai van Galliot Cay binnen gevaren.

Het laatste stuk was best lastig met zeer ondiepe gedeeltes en we moesten een zeer nauwe vaargeul volgen om niet vast te komen
Zoals jullie kunnen zien waren er nog meer schepen aangemeerd die van het zuiden kwamen of net als wij door de opening door naar de andere kant van de Exuma keys wilde om af te zaken.Uiteindelijk had kaptein Harry ons perfect binnen gevaren en op tijd konden we het anker leggen voor een paar koude biertjes. De ketelbink ging daarna de kombuis in om wat lekkere picante rijst met een vlees ragout te maken: heerlijk !!!!!!

No comments:

Post a Comment